KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

De pretlichtjes in je ogen

Heel vaak vertellen mijn cliënten me dat hun kindertijd de mooiste tijd was die ze tot nu toe hadden. Op zo’n moment zie ik pretlichtjes in hun ogen en heb ik de eer een glimp van toen op te vangen. Tegelijk wens ik voor hen ook in hun volwassen leven zo’n mooie tijd. Het kan, geloof me.

Een kind in al zijn puurheid is vrij. Het vrije kind speelt, rent, springt, lacht, zingt of danst. Het leidt een leven dat (meestal,… jammer genoeg niet altijd) zorgeloos is. Kinderen volgen hun gevoel. In die flow vragen ze zich niet af wat andere mensen van hen denken.

Toch gebeurt er daarna in vrijwel elke opvoeding iets merkwaardig, soms op het moment dat kinderen nog heel klein zijn. Kinderen ‘moeten’ ineens dingen doen. Hun pure ‘zijn’ wordt beïnvloed door regels, normen, goed bedoelde raad, enz.. Deze vrije en blije kids komen in aanraking met grote monsters als ‘pesten’, ‘kleineringen’, ‘misbruik’, ‘niet gezien worden’, ‘mishandeling’ en/of kleine monsters als ‘pas maar op’, ‘wees voorzichtig’, ‘doe je best’. Welkom in de wereld van de competitie, in de wereld van streven naar altijd maar ‘beter’ en ‘meer’, in de wereld van (ver)oordelen en materialisme (wat je hart nodig heeft, kan je niet kopen). Een massa levenslust en pure energie verdwijnt. Zo geraken mensen hun voeling kwijt met hun passies en vreugde, hun vrijheid. Gevolg: het vrije kind, het pure ‘zijn’ en ook de pretlichtjes in de ogen verdwijnen. Wordt op dat moment het einde ingezet van wie je echt bent?

Toch lijkt het me zo te zijn dat velen onder ons terug gebracht willen worden naar wie ze echt waren in hun puurheid, in hun KERN. Misschien is dit wel de missie van ieder mens. Als je goed nadenkt, dan weet je dat je ooit zo puur bent geweest, nl. in de periode voor je pretlichtjes in je ogen verdwenen.

De KernTalentenmethode brengt je terug naar die KERN en vertaalt die puurheid naar ‘talententaal’. Die vertaling is nodig, want je kan niet zo heel veel met de boodschap: “Jij was dol op het spelen met kleine smurfenfiguurtjes.” Of: “Jij vond het heerlijk om legpuzzels te maken.” In onze methode wijst kinderspeelgoed of een kinderactiviteit ons de weg naar jouw talent en een KernTalentenanalist is nodig om een vertaalslag te maken naar het nu. We kunnen je bijv. vertellen of je een geboren verkoper bent, talent hebt voor lesgeven of voor het maken van esthetisch mooie zaken.

Er is nog veel meer,… kom het maar ontdekken. Meer info nodig? Stuur je vraag naar info@kadelink.be .

Ilse Hendrickx
11 december 2017

Rapport: een kans om te groeien
vorig bericht
Hoe het goed gaat en toch ook niet: case Annabel
volgend bericht