KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Droombaan, nachtmerriebaan of redelijke baan?

Droombaanbouwers, Career Architects of jobscoaches… noem ze zoals je wil, maar ze bestaan. “Ben ik er zelf ook één?” vraag ik me wel eens af.  Ik noem mezelf liever een analist dan een bouwer of een architect van iemands carrière. Ik wil niet bouwen, heb liever dat mijn klanten zelf gaan bouwen. Uit mijn analyse komen jouw KernTalenten tevoorschijn: jouw energiegevers en jouw energievreters. Daarmee kan je zelf aan de slag, tenminste als je jezelf echt wil doorgronden en fijne beslissingen voor jezelf wil nemen. Je kan kijken…

  • of een studies of een vacature bij je past of niet;
  • waar de exacte pijnpunten van jouw functieomschrijving liggen (met je KernTalentenanalyse heb je ook tools in handen voor een goed gesprek met je baas om deze pijnpunten weg te werken);
  • hoe je zelf je job kan craften;
  • enzovoort.

DROOMBAAN =  een baan waarin minstens 75% van je sterktes aangesproken worden en waarin niet teveel energievreters op je pad komen.
NACHTMERRIEBAAN = een baan waar je helemaal niet zoveel van je sterktes in kwijt kunt en/of waar je heel erg veel moet doen met je energievreters.
REDELIJKE BAAN = is een baan die niet helemaal voldoening geeft (wel redelijk), maar waarmee je wel genoeg geld verdient + er blijft genoeg tijd en energie over om leuke dingen (bijv. hobby’s) te doen daarnaast.

Welk soort baan wil jij?

Misschien vraag je je af vanaf wanneer je kan beginnen met het bouwen van jouw droombaan? Dat kan al vanaf 14 jaar. Tenminste, dat is het mogelijke startpunt om je KernTalenten in kaart te laten brengen. De keuzes die je daarna maakt, kunnen natuurlijk de ontwikkeling van je sterke KernTalenten ondersteunen. Wil je hier nog meer over weten? Lees dan mijn bijdrage aan het boek ‘Krachtig met KernTalenten’ van Danielle Krekels, p. 80 tot p. 106.

Ilse Hendrickx
18 juni 2018

WK voetbal en wat je op het veld ziet
vorig bericht
Doe jij mee aan de ratrace?
volgend bericht