KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

I ❤ me

Deze week hebben we ons laten inspireren door Katie Byron die een vraag beantwoordt van een van de mensen in haar publiek. Katie Byron is de grondlegger van The Work, een methodiek die mensen helpt hun gedachten te onderzoeken. De methode heeft al miljoenen mensenlevens radicaal veranderd.

Het gesprek in het onderstaande filmpje loopt zo:

Katie Byron: “Je bent de liefde van je leven, weet je. Als er niemand bij je is, wie dan wel?”
Dame in het publiek: “Als er zoveel eigenliefde is, en je legt geen verwachtingen neer over wat de ander je hoort te geven in je huwelijk, wat houdt het huwelijk dan in?”
Katie Byron: “Het huwelijk met het Zelf, dat is ’t ultieme huwelijk. Je kunt alleen met jezelf trouwen. En met wie je volgens de wereld ook getrouwd bent, degene die in je trouwboekje staat, dat is gewoon een extraatje. En zij geven je de rest voor het geval dat je nog niet volledig van jezelf houdt.”
Dame in het publiek: “Dus je kiest voor het huwelijk om meer te leren over eigenliefde?”
Katie Byron: “Daar ben je je misschien nog niet bewust van, maar dat is wel hoe het werkt. En voor de vrijgezellen: de mensen in je leven, op kantoor, enz. … meer kun je nog niet aan.”

Is het niet mooi dat als we van onszelf houden en zien wat in onszelf schuilt aan schoonheid, we ons gelukkig voelen, minder angstig zijn en vol vertrouwen dat het leven ons geeft wat we nodig hebben?
Onze KernTalentenmethodiek (waarvan Danielle Krekels de grondlegger is) reikt mensen een spiegel aan en laat mensen ontdekken wat IN hun KERN schuil gaat.
We roepen mensen daarna op die mooie kern au serieus te nemen.

Schermafbeelding 2015-06-15 om 13.20.10

Het boek van Pascale Naessens
vorig bericht
De fascinerende wereld van videospelletjes
volgend bericht