KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Als ‘koning zijn’ je beroep wordt

Als alles goed gaat, heeft België op 21 juli 2013 een nieuwe koning. Prins Filip en prinses Mathilde worden koning en koningin van België. Prins Filip wordt koning door zijn geboorte, maar wat als een troonopvolger echt geen zin heeft in het koningschap of vindt van zichzelf dat hij er echt niet voor in de wieg gelegd is? Heeft hij dan pech gehad?

Welke talenten zijn handig meegenomen als je koning wordt?

  1. Sociaal zijn: een koning wordt vaak verwacht op recepties, feesten en evenmenten. Wat als je als koning niet graag praatjes maakt met mensen en niet houdt van socializen en small talk?
  2. Empatisch zijn: als er een ramp plaats vindt in het land, dan is de koning aanwezig om mensen te steunen, om hen een hart onder de riem te steken. Stel je eens voor dat de koning zich heel moeilijk kan inleven in iemands anders gevoelens of gedachten?
  3. Interesse hebben in kunstvormen: een koning wordt vaak uitgenodigd voor klassieke concerten of kunstvoorstellingen. Wat als je echt niets hebt met kunst, literatuur, poëzie of klassieke muziek?
  4. Kennis willen verwerven: een koning moet weten wat er in zijn land gebeurt. Hij wordt natuurlijk omringd door personeel en mensen die hem de juiste informatie bezorgen, maar wat als proactieve kennisverwerving in de breedte hem niet boeit? Wat als hij zich liever verdiept in één aspect van de samenleving?
  5. Informatie willen overdragen of kunnen overtuigen: soms moet de koning een toespraak houden. Het kan zijn dat hij niet graag in de spotlights staat. Dat is jammer, maar als hij ook nog eens een behoefte aan overtuigen of informatie overdragen mist, dan zou het wel eens kunnen dat hij zijn volk ook niet kan aanspreken of raken.

U begrijpt dat als prins Filip geen intrinsieke motivatie voelt om ook maar een van deze 5 talenten uit te leven, hij een erg ongelukkige koning zal worden. Een KernTalentenanalyse uitvoeren bij hem, zou achterhalen wat zijn werkelijke aard, potentieel en intrinsieke motivatie is. Op die manier zouden we kunnen weten of deze job hem ook daadwerkelijk op het lijf is geschreven. Misschien voelt prins Filip niet de behoefte om controle, macht of impact te hebben over ons land België, maar maakt hij wel dat mee wat Alain Minc zo mooi verwoordt in “Le fracas du monde, journal de l’année 2001” (Seuil, Paris, 2002, p. 106):

“Zich doordringen van de feiten van de wereld zonder ze te beïnvloeden, het ideologisch spel begrijpen zonder er bij aan te sluiten, pogen enkele morele principes te belichamen zonder de minste spirituele legitimiteit, een spons zijn voor de ideeën van anderen zonder het recht te hebben eigen ideeën te spuien: dit is een eis waarmee het jonge prinselijke paar is geconfronteerd, net als hun Europese alter ego’s. Koning, het oudste beroep op aarde, maar nu het meest virtuele: wat een hel de attributen van de macht te moeten verdragen met al haar nadelen zonder het afroditisch plezier om de macht te kunnen uitoefenen.” (vertaling: Willy Laes)

Of Filip van België op zijn plaats zit in zijn niet zelfgekozen beroep laten we hier in het midden.
We stellen wel een andere vraag: zit u op uw plaats in het beroep wat u zelf uitkoos? Kan u daar uw talenten ten volle uitleven? Wil je het antwoord kennen op deze vraag?
Vraag nu je informatie over de KernTalentenmethodiek aan bij Kadelink (info@kadelink.be) en leer over de 23 kerntalenten die zo mooi beschreven en uitgewerkt zijn door Danielle Krekels!

Leren leren aan de universiteit
vorig bericht
Je bent zo mooi anders
volgend bericht