KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Het boek van Pascale Naessens

Een gezellig etentje met een maatje van op de universiteit. Zo’n maatje dat je slechts één keer per jaar ziet, maar waarna je na een avond praten met elkaar met een hele maand aan inspiratie naar huis loopt: stralend gevoed, intuïtief aangesproken, gerust gesteld en vooral het geflikker in onze ogen delend, namelijk passie voor ons vak. Ik voor het mijne: KernTalentanalyses, coachingswerk, enz. Zij voor dat van haar: ethiek en zingeving en meer specifiek dit thema in een verzorgingstehuis. Eén van onze gesprekken bracht ons bij het thema voeding en bij de bijzondere boeken die Pascale Naessens heeft geschreven. M’n maatje vol van dat boek, ik één en al oor. Soms voel je het meteen: dit gesprek, dit boek, dit buikgevoel vertelt me iets,… hier kan ik iets van leren, hier wil ik iets mee.

Soms lijkt het alsof passie en puurhied elkaar vinden in het universum. Of in elk geval,… ik heb de laatste jaren veel meer oog gekregen voor deze thema’s en misschien dat ze daarom ook op mijn pad komen. Pascale Naessens is zo’n self-made woman waar ik van houd, of tenminste toch van haar echtheid, puurheid en passie. Hoewel ik inzake KernTalenten nu aan hineininterpretierung doe en dat niet de bedoeling is -sorry Danielle Krekels,… ik kan het even niet laten- schitteren bij Pascale Naessens en haar boek mijns inziens onder meer de volgende sterke KernTalenten: haar technisch-pragmatische functionele creativiteit (koken), haar origineel artistieke innovatieve creativiteit (de manier waarop haar boek tot stand kwam met oog voor kleur, vorm, schoonheid), haar lineair methodisch plannen (oog voor planningsdetails), haar proactieve kennisverwerving in de diepte (haar specialisme in het thema voeding) en sociaal organiseren (vrienden die meegenieten van haar kook- eet- en levenstijl).

Self-made woman schreef ik. Want, bestaat er in onze wereld een kant en klaar beroep voor Pascale Naessens? Misschien wel, maar in mijn ogen heeft Pascale echt wel begrepen waar het in het leven om draait, nl. kijken waar je met je hart en ziel achter kunt staan, kijken waar je kern ligt en de sterktes in je kern uitleven omdat je ervan houdt deze sterktes uit te leven. Die dingen aantrekken waar je beter van wordt, die je verrijken en waar je een goed gevoel aan overhoudt, waar je hart en ziel gevuld en vervuld van geraken. Het gevolg is ook dat je deze positieve vibes en die positieve gelukzaligmakende flow ook zal uitstralen, dat je geloofwaardig wordt en dat je op jouw beurt weer mensen kunt inspireren, iets in hen kunt wakker maken. Heerlijk toch?! Ik denk dat Pascale heeft haar eigen job om zichzelf heen gebouwd heeft en dat ze keuzes heeft gemaakt die haar leven positief hebben beïnvloed.

Wil jij dit ook? Wil jij ook de juiste keuzes maken? Je kan een KernTalentanalyse overwegen waardoor we je op weg kunnen zetten en waarna je je eigen routemap in handen hebt.

Geblogd door Ilse Hendrickx – De KernTalentenmethodiek werd uitgevonden door Danielle Krekels. Danielle Krekels leidde Ilse Hendrickx op tot erkend KernTalentenanalist.

Burn-out beter voorkomen dan genezen!
vorig bericht
I ❤ me
volgend bericht