KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Pixel Painter, Hal Lasko

Het filmpje dat we hier plaatsen gaat over ‘Pixel Painter’ Hal Lasko. Hij is een 97-jarige man die na zijn pensioen Microsoft Paint ontdekte dankzij zijn familie die hem kennis liet maken met computer. Hal maakt computerschilderijen. Op een bepaald moment werd hij slechtziend en dacht hij dat hij het toen wel kon vergeten om schilderijen te maken. Het gebruik van de computer geeft hem de mogelijkheid om alles uit te vergroten waardoor hij alles weer kan zien.

Schermafbeelding 2015-06-15 om 14.33.43
Natuurlijk kunnen we nooit zonder diepgaande en grondige analyse oordelen over een KernTalent van een persoon, maar wellicht is Hal Lasko een mooi voorbeeld van een man die sterk scoort op het KernTalent ‘artistieke originele innovatieve creativiteit’ waarbij hij oog heeft voor vorm, kleur en schoonheid en het verband gelegd heeft tussen kunst en computer. We schreven eerder al over de talentenblik. Hal Lasko is zeker ook iemand die deze blik in zijn ogen heeft.

Wat we fascinerend vinden aan zijn verhaal is dat hij op 97-jarige leeftijd nog steeds bezig is met het uitleven van een van zijn sterke KernTalenten en daar zichtbaar van geniet.
Wilt u zo ook honderd jaar worden?

Kadelink gebruikt de KernTalentenmethodiek van CoreTalents voor het achterhalen van iemands KernTalenten. Meer informatie vindt u op deze website.

Anders omgaan met conflicten vanuit de Kerntalentenmethodiek
vorig bericht
Huur een planningsassistent!
volgend bericht