KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Reizen om te leren

De laatste tijd zoeken veel Nederlanders me op. Ze komen van ver uit Nederland naar Leuven om me als coach te ontmoeten. Dit is zo contrasterend met sommige andere klanten die ik heb: “Mevrouw Hendrickx, werkt u ook in Antwerpen? Komt u op verplaatsing?” of “Mevrouw Hendrickx, we hebben gehoord dat u iets interessants aanbiedt, maar Leuven is zo ver. Kent u niemand die iets gelijkaardigs doet in Gent?”

Zelf trok ik onlangs naar Zeeland en Amersfoort omdat ik daar workshops ging volgen die me interessant leken. Zelf denk ik altijd: “Al moet ik de wereld voor rond moet rijden om iets te vinden wat me als mens kan doen groeien, dan is het de reis waard geweest.” Dus ik versta mijn Nederlandse klanten wel en ben ontzettend dankbaar dat ze de verre tocht ondernemen om me te zien.

Afstand,… is dat niet iets relatief? Ik herinner me nog de twee zussen uit de Dominicaanse Republiek die ik ontmoette op mijn voettocht van 800 km in 2007. Ze wonen al enige tijd in Amerika en vinden het niet meer dan normaal om in het weekend 8 uur te rijden om elkaar te kunnen zien. Dan is 2 uurtjes ergens naartoe rijden echt peanuts. Reizen is voor mij ook altijd avontuurlijk en geeft een gevoel van vrijheid. De wegen zijn anders, de vogels fluiten anders, de gewoonten zijn anders en de thee smaakt anders (in Nederland is gemberthee een stukje verse gember op een stokje in kokend water,… humor).

Dus nee, ik ga niet op verplaatsing om zelf te coachen, maar om zelf te leren en te ontdekken. Nee, ik ken geen Ilse Hendrickx die werkt in Gent of Antwerpen. Ik besef meer en meer dat niet zozeer datgene wat ik doe uniek is, maar hoe ik het doe. Dat mensen voor die persoonlijke unieke aanpak ver willen rijden getuigt ook van hun motivatie. De cirkel is op die manier rond: kunnen werken met mensen die echt gemotiveerd zijn, een andere weg willen inslaan en willen leren is super. Dan voel ik me als coach de koning te rijk.

19 februari 2018

Is dit alles?
vorig bericht
KernTalentenmethode in weekblad Humo
volgend bericht