KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Road map

“De KernTalentenmethode levert je een road map op die je kunt raadplegen bij elk kruispunt waar je in je leven voor staat.” (Danielle Krekels)

Jij bepaalt waar je met je leven naar toe gaat. Jij krijgt alle ruimte om invulling te geven aan het leven dat je leidt. Jij bent de piloot die de weg bepaalt. Jij tekent de route uit.

Het is begrijpelijk dat je op sommige punten in je leven niet meer weet welke weg je wilt inslaan. Je kan naar links, naar even goed naar rechts. Hoe weet je welke keuze je moet maken?
Wij zeggen: kijk naar wie je bent in je diepste mooie KERN. Daar ligt namelijk een rijkdom aan informatie verborgen die je helpt om op elk kruispunt te weten welke richting goed bij jou past.

Lees hieronder hoe de KernTalentenmethodiek het leven van deze kandidaat veranderde:

“Dat ik mezelf al heel goed kende, zei Ilse. Ik weet niet of dat helemaal waar is. De resultaten van de kerntalentenanalyse komen natuurlijk niet als een volslagen verrassing. Het zou maar erg zijn als je als 47-jarige nog helemaal uit de lucht valt over je eigen talenten. Toch kwamen er een aantal talenten naar voren waarvan ik me nog niet echt bewust was of die ik niet als dusdanig herkend en erkend had. Minstens even interessant vond ik het te leren  begrijpen wat mijn kleine talenten zijn. En het besef dat het er niet op aankomt energie te investeren zodat die talenten sterker worden, maar eerder manieren te zoeken om je daarvoor te laten bijstaan door anderen. Op school leerden we onze zwakke punten te verbeteren. In de kerntalentenanalyse leer je in te zetten op je sterke punten en dat voelt zoveel beter. Het belangrijkste wat ik uit deze analyse heb gehaald is dat ik mijn talenten ernstig moet nemen. In mijn geval betekent dat: aan de slag gaan met mijn ongebreidelde fantasie. Iets doen waardoor ik in de spotlights sta. Kiezen voor mijn autonomie… Net omdat het mijn talenten zijn, zaken die ik graag doe en waar ik energie uit haal, heb ik die gek genoeg altijd gezien als iets voor in de speeltijd, als een onnoemelijke luxe, als iets waar je pas aan toe mag als alle serieuze dingen zijn volbracht, als je ‘flink’ bent geweest. Zoiets als vakantie nemen. Terwijl Ilse me een pakketje voorlegde waarin net die ogenschijnlijke luxe-activiteiten heel centraal staan en alles domineren. Je beseft door die analyse dat dit je kern is, dat je hiervoor echt moet (en mag) gaan. Terwijl ik dit nu schrijf besef ik plots: ik heb mezelf al mijn hele leven die dingen verweten die ik niet goed kan en mezelf tegelijk ontzegd te zijn wie ik echt ben. Het mooie aan deze analyse is dat het je terugvoert naar je kindertijd. Je gaat terug houden van het kind dat je was en je gaat het opnieuw ruimte geven.” (Isabelle Rossaert, schrijver)

De KernTalentenmethodiek is een methode die ontwikkeld werd door Danielle Krekels. Ilse Hendrickx van Kadelink is erkend KernTalentenanalist en kan jouw KernTalenten bepalen. Zin om zelf je KernTalenten te ontdekken? Mail: info@kadelink.be of bel+32 486 99 31 73.

Loopbaansturing
vorig bericht
Burn-out beter voorkomen dan genezen!
volgend bericht