KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:


Je wil een studierichting kiezen en weet nog niet goed welke? Je wil weten welke unieke talenten je hebt en wat je daar mee kan doen?

Als je een goede studiekeuze wilt maken, is het belangrijk dat je weet wie je bent. Daarom starten we bij het achterhalen van jouw unieke KernTalenten, nl. je karaktereigenschappen, je ontwikkelingskansen en je natuurlijke motivatie om ergens voor te gaan. De KernTalentenanalyse levert een uniek verslag op dat levenslang bruikbaar is bij het maken van slimme keuzes.

Verder proberen we je al iets meer zicht te geven op jouw missie en doel in het leven, je innerlijke drijfveren en je plaats in het grotere geheel.

Als laatste stap in het proces helpen we je bij het bepalen van je studierichting. Je krijgt advies omtrent een studiekeuze die gebaseerd is op jouw sterke talenten en interesses.

Waarom zitten zoveel jongeren tegen hun zin op de schoolbanken? Ze kampen met demotivatie, frustratie en een gebrek aan interesse… Eén van de oorzaken daarvan is dat ze teveel aandacht besteden aan bezigheden die niet aansluiten bij hun talenten en interesses: een verkeerde studierichting. Het is niet gemakkelijk om uit een overvloed aan studierichtingen de juiste keuze te maken. Kadelink begeleidt bij het maken van een goede keuze en neemt als basis daarvoor jouw eigen unieke persoonlijkheid. Eenmaal je talenten duidelijk zijn, kan je gericht kiezen voor de domeinen in het leven die aansluiten bij je sterktes. Gevolg: energie, passie, motivatie… en succes.

Een studiekeuzeadvies op basis van een KernTalentenanalyse kost:

  • € 450  (incl. BTW) voor 12-18 jarigen
  • € 550  (incl. BTW) voor 18-25 jarigen

succesvol studeren =
de juiste studiekeuze + de juiste studiemethode

Wil je je daarna nog bij Kadelink een studiemethodebegeleiding volgen? Dat kan!

De begeleiding draait rond 5 pijlers:

  1. ORGANISATIE: orde en nauwkeurigheid, juiste studieplek creëren, juiste indeling van het cursusmateriaal, enz.
  2. PLANNING: regelmatig studeren, agenda beheren, maand- of jaarplanningen maken, examenplanning opstellen, enz.
  3. STRUCTUUR: de kern uit een tekst halen, hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden, schema’s of samenvattingen maken, onderlijnen, enz.
  4. CONCENTRATIE: de aandacht bij de cursustekst houden, afleiders weren, de werking van het brein kennen, enz.
  5. MOTIVATIE: studiedoelen opstellen, intrinsieke of extrinsieke motivatie aanscherpen, enz.

Tarief voor de studiemethodebegeleiding: € 60 per uur (incl. BTW).

Voor leerlingen bestaat een gemiddelde studiecoaching bij Kadelink uit 10 sessies van 1 uur, meestal verspreid over één trimester.
Bij studenten gaat het over 5 sessies van 1 uur verspreid over één semester.