KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:


Individueel en op maat gaan we met de leerling of student aan de slag. De begeleiding wordt gegeven door een professional met 15 jaar ervaring. Het doel is: een efficiënte studiemethode aanleren!

Kadelink start de studiemethodebegeleiding steeds met een analyse van de huidige studieaanpak van de jongere. Na kennismaking en analyse volgt een gesprek met de ouder(s). Aan het einde van dit gesprek krijg je advies en stellen we indien gewenst een plan van aanpak op.

Na het adviesgesprek kan je rustig nadeken of je in wilt gaan op het begeleidingsvoorstel van Kadelink. Indien ingegaan wordt op het voorstel, volgt de jongere individuele studiebegeleiding bij Kadelink in het centrum van Leuven. We werken met materiaal van Kadelink, maar vooral ook met het eigen studiemateriaal van de jongere zelf.

De eigenlijke begeleiding draait rond 5 pijlers:

  1. ORGANISATIE: orde en nauwkeurigheid, juiste studieplek creëren, enz.
  2. PLANNING: regelmatig studeren, agenda beheren, maand- of jaarplanningen maken, examenplanning opstellen, enz.
  3. STRUCTUUR: de kern uit een tekst halen, hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden, schema’s of samenvattingen maken, onderlijnen, enz.
  4. CONCENTRATIE: de aandacht bij de cursustekst houden, afleiders weren, enz.
  5. MOTIVATIE: studiedoelen opstellen, intrinsieke of extrinsieke motivatie aanscherpen, enz.

Duur van de analyse met de jongere + het gesprek met de ouder(s): 2 uur.
Tarief voor analyse studiemethodiek : € 120 (inclusief BTW).

Een gemiddelde studiecoaching bij Kadelink duurt 10 sessies van 1 uur, meestal verspreid over één trimester. Toch kan de begeleiding van uw kind van dit gemiddelde afwijken omdat Kadelink werkt op maat van de jongeren.
Tarief voor één individuele begeleidingssessie: € 60 per uur (inclusief BTW).

Klik hier voor getuigenissen in verband met de studiebegeleiding.