KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Zelf bepalen hoe, wat, waar en wanneer

Ik reed gisteren naar Nederland voor een opleiding. Omdat ik vroeg genoeg op de locatie was aangekomen kon ik nog lekker het bos in voor een wandeling. Het had een beetje geregend en het bos rook echt naar bos. Het was 23 graden Celcius, een licht briesje zorgde voor ideale koelte en de zon verscheen langzaam aan de horizon.

Op mijn wandeling kwam ik een man tegen die aan een pick-nicktafel zat met zijn laptop. Hij had zijn plooifiets achter zich staan en was duidelijk aan het werk met het uitzicht dat u op de foto bij deze blog kan zien. Ik daalde de heuvel af en toen ik onderaan de heuvel liep, kreeg de man telefoon. Ik zag hem weg joggen van zijn tafel en dacht nog bij mezelf: “Oh, je laat je laptop staan en je fiets.” Ik merkte een beetje later dat hij tijdens zijn telefoongesprek op en neer jogde. Ik vond het cool!

Werken, joggen, zaken doen en tegelijk genieten van een prachtig uitzicht en de geur van het bos. Het kan, als ondernemer, maar zeker ook al je werkgever een flexibele werksituatie bij jou toestaat.

Ik heb zelf ook zo’n leven. Ik kan echt het bos in wanneer ik wil en groenten plukken op het veld wanneer ik wil en met de ezels of de poezen knuffelen als me dat uit komt. Ik steek een was in gedurende de dag, zet een soepje op het vuur en ondertussen telefoneer ik met mijn klanten. Daarnaast werk ik uiteraard hard, maar het voelt niet als werken. Het voelt als ‘mogen’ werken.

Droom je ook van zo’n leven? Veel mensen wel, ontdekte ik de afgelopen jaren. Het kan als je het slim aanpakt! Ik wil je zeker helpen hierbij (ontdek mijn programma rond ondernemerschap) en geef je graag tips. Wat heb jij nodig? Een gezonde portie zelfvertrouwen en veel goesting om zo’n leven te leiden.

Ilse Hendrickx
6 september 2018

Rekenen
vorig bericht
Starten met ondernemen
volgend bericht