KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Angst voor het onbekende?

Je hoort het wel vaker in je omgeving: “Ik houd er niet van om diep in mezelf te kijken, bang voor wat ik daar tegen kom!”

Toch kunnen we onszelf afvragen wat er zo beangstigend is om jezelf recht in de ogen te kijken, of beter gezegd, dwars naar je kern te gaan en daar de schoonheid te ontdekken die in ons zit en elke keuze of elke beslissing tegen die waaier van persoonlijke karaktertrekken, kwaliteiten, vaardigheden, het aard van het beestje, persoonlijke passies en/of talenten af te toetsen. Wat houdt ons tegen om alle balast en energievreters overboord te gooien en echt te gaan voor datgene waarbij je voelt dat je blij en gelukkig leeft?
Past datgene waar jij voor kiest echt bij jou en ga je er bijgevolg met hart en ziel voor? Wordt je hobby op die manier je professionele passie? Gaan je ogen weer blinken en heb je weer zin om je te ontwikkelen? Sta je weer open voor persoonlijke groei zonder dat die groei bedreigend is? Zie je weer mogelijkheden in je leven die je eigenlijk een tijd geleden voor onmogelijk hield?
Waar geraken mensen zichzelf (of hun diepste eigen kern) kwijt? Hoe sluipt routine of aanpassing in ons leven? Hoe weet je eigenlijk of je jezelf überhaupt bent kwijt geraakt?
De laatste vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden: meestal voelt het alsof alle energie uit je weg gezogen wordt.

Je sleept je doorheen je dagelijkse beslommeringen en beseft eigenlijk niet meer dat er activiteiten in je leven zijn die je wel degelijk energie kunnen geven.

Je kan een sabbatjaar nemen, op tocht trekken naar Santiago, kiezen voor een ‘back to basic’-leven, in mindfulness duiken, een yoga-cursus volgen, een zenmeditatie starten of een grote sportieve uitdaging aangaan. Prima initiatieven die wellicht heel wat resultaat opleveren als jouw moment daarvoor gekomen is. Als talentcoach ken ik geen enkele snellere en veiligere manier (kinderspeelgoed waarmee je graag speelde, vertelt je namelijk wie je bent) dan de KernTalentenmethodiek (uitgevonden door Danielle Krekels) om een grote sprong voorwaarts te zetten in het ontdekken van wat echt bij jou hoort aan KernTalenten (je aard, potentieel en goesting om ergens voor te gaan). Je KernTalentanalyse kan je gebruiken om juiste keuzes te maken in het leven en harmonie te vinden in jezelf.

Wil je KernTalenten op een veilige manier ontdekken? Ben je klaar voor de reis naar je kern? Of aarzel je en ben je toch een tikkeltje angstig? Sinds kort hebben we de KernTalentenOntdekking aan ons aanbod toegevoegd. Deze is iets eenvoudiger en minder diepgravender dan de KernTalentenAnalyse. Zin om iets meer over jezelf te ontdekken?

Neem contact met ons op voor meer informatie over de KernTalentenOntdekking: info@kadelink.be.

Jacob Barnett, een jongen met autisme
vorig bericht
Ik ontdek mijn talent!
volgend bericht