KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Autisme

Nu ik geslaagd ben op voor mijn postgraduaat autisme, wil ik als aanvulling op mijn huidige werk de weg open maken voor het ontdekken van de talenten en de sterktes van personen met autisme. Dit wil ik doen op de volgende manieren: 

1.     Kandidaten voor een KernTalentenanalyse kunnen nu ook personen met autisme zijn. Belangrijk hierbij is om het volgende te begrijpen: eender welke zeer ervaren (onervaren analisten zien de valkuilen bij het analysewerk niet) KernTalentenanalist kan in feite een persoon met autisme analyseren (al heeft de grondlegger van de methode, Danielle Krekels, nooit beweert dat de methode ook werkt voor personen met autisme). Echter, als deze analist het autisme van zijn cliënt niet begrijpt en beperkte informatie heeft over deze diagnose, kan de analist de uitkomst van de analyse onvoldoende duiden voor zijn cliënt. In het afgelopen jaar heb ik me via een grondige studie verdiept in de thematiek ‘autisme’ en heb ik de link gelegd tussen autisme en de KernTalentenmethode. Mijn ervaring tot nu toe is dat ook mensen met autisme zich herkennen in hun KernTalentenprofiel, maar het autisme is overal in verweven (ooit beschreven door een persoon met autisme als in een Marble Cake). Vandaar ook de studie, mijn onderzoek en het verder zetten van dit werk.

2.     Ondertussen werd ik als expert gevraagd door drie personen met autisme die in Nederland een training willen opzetten voor personen met autisme. Zij krijgen voor het ontwikkelen van deze training een behoorlijke subsidie van de Nederlandse overheid. De training heeft als doel te werken met de sterktes, talenten en passies van mensen met autisme in plaats van de focus te leggen op het wegwerken van problemen of gebreken. Deze insteek sluit naadloos aan bij mijn werking rond talent en daarom wil ik hen mijn steun verlenen door een klankbord te zijn.

3.     Achter de schermen werk ik aan een opbouw van een programma met ezels en personen met autisme. Momenteel worden twee ezels vlakbij mijn huis opgeleid als assistenten. In mijn studie van het postgraduaat maakte ik mijn eindwerk over dit thema. De titel van het werk was: ‘personen met autisme begeleiden met assistentie van een ezel’. Wordt vervolgd,… met website, logo en veel foto’s. 

Ilse Hendrickx

5 juli 2019

Is de tijd rijp?
vorig bericht
Het helpt me om beslissingen te nemen!
volgend bericht