KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies + human design:

Ontstaan van de beelden bij KernTalenten

Op 4 december 2014 kwamen Frouke Vermeulen en ikzelf  (Ilse Hendrickx) voor het eerst samen. Gewoon voor de fun als KernTalentenanalisten onder elkaar en om te praten over de KernTalentenmethodiek. Al snel kwam volgende vraag op tafel: hoe cool zou het zijn om beelden te hebben bij de methode waar we beiden zo van houden? Hoe aangenaam zou het zijn voor onze interviewees om onze woorden ondersteund te zien door beelden? Frouke en ik besloten actie te ondernemen.

Stap 1: plaatjes zoeken
Stap 1: plaatjes zoeken

Stap 1: ik zocht al een tijd naar plaatjes bij de KernTalentenmethode en besloot dit werk uit te breiden en voor elke component een beeld te zoeken. Een component (bijv. resultaatgerichtheid) is een klein deeltje dat thuis hoort onder een KernTalent (bijv. nuttige creativiteit). Een werkdocument met super veel plaatjes werd geboren, iets dat als basis zou dienen voor ons verdere werk.

Stap 2: ik -niet echt geboren met veel tekentalent- besloot een beetje tekenles te nemen. Dat bleek geen overbodige luxe te zijn. Een try-out van één KernTalent in één beeld (een primitieve schets) was het resultaat. Ondertussen keek Frouke als Visueel Vertaler mee en lanceerde nog 1001 tekenideeën.

Stap 2: tekenles volgen
Stap 2: tekenles volgen
Stap 2: schets

Stap 3: het begin van het echte werk. Zowel Frouke als ik besloten om elk KernTalent in één beeld te tekenen. Niet gemakkelijk omdat eigenlijk onze complexe en rijke KernTalentenmethodiek niet in 23 beelden om te zetten is (never, als je het mij vraagt, zo briljant is de methode die Danielle Krekels heeft uitgevonden). Des te meer een uitdaging voor ons, want toch wilden we -vasthoudend als we zijn- één beeld per Kerntalent. Hierbij een voorbeeld van plaatjes die ik toen tekende. Het bijzondere aan deze fase was dat zowel Frouke als ik los van elkaar voor sommige KernTalenten identiek dezelfde beelden hadden getekend. Synergie. We hadden in deze fase dus twee beelden per KernTalent (één per tekenaar), genoeg materiaal om uit te kiezen. De 23 gekozen beelden zou Frouke als Visueel Vertaler definitiever uittekenen.

Stap 3: eerste beelden - klasversie
Stap 3: klasversie
Stap 4: eerste beelden - kladversie
Stap 3: kladversie
Stap 3: eerste beelden
Stap 3: kladversie

Stap 4:  Frouke deelde haar eerste professionele creaties vervolgens met mij. Samen verfijnden we opnieuw de beelden. Frouke bracht correcties aan en met deze proefversie zouden we oefenen. Kandidaten die destijds (in 2015) in onze praktijk kwamen voor een KernTalentenanalyse hebben als eerste deze proefversie gezien. Tot onze grote verbazing waren ze ook nog enthousiast. Ze ervaarden de beelden als steunend bij de uitleg over de KernTalenmethodiek. Precies dat was wat we wilden bereiken met onze beelden.

tekeningen-frouke
Stap 4: oefenplaatjes

Stap 5: Frouke en ik droomden echt van een product. We hoopten ook dat onze collega-KernTalentenanalisten en analisten in spe de kans zouden krijgen te werken met deze beelden. Daarom besloten we onze beelden te verkopen aan CoreTalents. CoreTalents is nu de rechtmatige eigenaar van de beelden en heeft er een eerste fantastisch product mee klaar: een setje kaartjes. Frouke goot alles in professioneel bruikbare beelden met haar tekenprogramma en ontwierp ook voor CoreTalents de kaartenset. Uiteraard lichten we hier maar een tipje van de sluier op. Wil je alle definitieve plaatjes ontdekken? Kom gerust eens een kijkje nemen, want ik gebruik de kaartjes in mijn praktijk! Ik wil bij deze ook in het bijzonder volgende mensen bedanken voor hun steun bij de ontwikkeling van dit product: Babette Loijens, Nathalie Duflos, Kristien Hansebout, Danielle Krekels, Dirk Sterkendries en al mijn interviewees die enthousiast waren! Frouke Vermeulen,… high five! Ik vind je fantastisch en wat heb ik erg genoten van onze samenwerking. Love you all!

Ilse Hendrickx
19 december 2016

 

Het is als kunst
vorig bericht
Schrijf je in voor deze unieke ontdekkingstocht!
volgend bericht