KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

De juiste studiekeuze maken

Ik vond het zo cool wat hij zei: “Corona heeft me doen inzien dat ‘gewoon niets doen en luieren’ voor mij niet werkt. Misschien wel na een zware inspanning, maar niet als hoofdbezigheid voor de dag. Ik ben in de Corona-periode veel gaan mountainbiken. In het begin korte ritten, daarna gingen mijn vader en ik steeds verder. Ik ben het blijven doen omdat het me zo’n deugd doet.” Toen ik zijn KernTalenten checkte, kon ik alvast afvinken dat het klopt dat hij veel fysieke actie en beweging nodig heeft, iets waarmee we rekening houden als we op zoek gaan naar een job.

17 jaar is hij en één brok positieve energie. Een gelukkige kerel die zich afvraagt wat zijn bijdrage kan zijn aan de wereld. “Wat kan ik gaan studeren? Welke job kan ik gaan doen later? Ik heb nog een jaar de tijd om erover na te denken, maar toch wil ik nu al een vertrekpunt maken via deze analyse.” Ja, slim gezien. Voor alle 5de en 6de jaar is dit een goed moment om een KernTalentenanalyse te doen en de resultaten daarvan te laten sudderen of juist om direct actie te ondernemen en op zoek te gaan naar een geschikte studierichting (in het geval van 6de jaars).

“Oh, dit opent wel wat nieuwe perspectieven. Ik herken mezelf in de KernTalentenanalyse en als je het zo bekijkt, zijn er inderdaad heel wat andere opties mogelijk. Ik ben zo blij dat ik gekomen ben, want ik krijg hier echt heel concrete ideeën van.” Uiteraard kan ik als studieadviseur niet anders dan ontzettend dankbaar zijn met dit fijne compliment. Ik kan me ook de innerlijke opluchting voorstellen, want bij veel jongeren slaat zelftwijfel hard toe op deze leeftijd en bovendien ervaren ze veel keuzestress. Een analyse biedt met betrekking tot beide verschijnselen een antwoord. Een KernTalentenanalist brengt je sterktes in kaart en geeft je op deze manier letterlijk een compliment met betrekking tot je persoonlijkheid. De keuzestress wordt een pak kleiner als je weet dat een aantal opties echt niet bij je passen en andere opties net wel. Alles wordt gewoon duidelijker.

Twijfel je nog of je een KernTalentenanalyse laat uitvoeren? Wat maakt dat je twijfelt? Kan ik je misschien helpen via e-mail of via telefoon bij het wegnemen van deze twijfel?

Ilse Hendrickx
17 april 2020

Arbeidsmarkt van de toekomst
vorig bericht
Loopbaancoaching bij Kadelink
volgend bericht