KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies + human design:

+32 486 99 31 73

De wereld verandert

De wereld lijkt te veranderen. Dat is altijd al zo geweest, alleen vraag ik me af waar we naartoe veranderen.

Wat mij opvalt is dat veel van wat de mens geïnstalleerd heeft onder sterke hoogspanning staat, bijv. de politiek, politie, onderwijs, zorginstellingen, ziekenhuizen, religie, defensie, media, verzekeringen, enz.. Ik schat in dat deze instellingen stilaan ten onder gaan om plaats te maken voor iets nieuw.

We zijn zo afhankelijk geworden van die instituten en we hebben een ‘let’s call 911’-mentaliteit gekregen. Er is altijd wel iemand die we kunnen bellen om het te fiksen.

  • Ik heb waterschade geleden door overstroming,… mijn verzekering lost het wel op.
  • Ik kan mijn energiefactuur niet meer betalen,… de politiek zoekt wel een oplossing.
  • Ik heb moeite met mijn studiemethodiek,… de school lost het wel op.
  • Ik ben ziek,… mijn dokter heeft een medicijn en als die het niet weet kan ik naar het ziekenhuis.
  • Ik werd slachtoffer van verkeersagressie of diefstal,… de politie weet raad.
  • Ik heb een moeder die niet meer voor zichzelf kan zorgen,… het bejaardentehuis biedt een oplossing.
  • Ik krijg een granaat op mijn grondgebied,… defensie wordt ingeschakeld.

We hebben een samenleving gebouwd waarbij we voor individuen binnen de gemeenschap allerlei ‘oplossingen’ hebben ingebouwd, maar ondertussen stel ik vast dat we niet meer op eigen benen staan. Dat is erg. Het is een illusie te denken dat anderen het voor ons zullen oplossen.

Krachtig op eigen benen staan, begint bij jezelf kennen en liefhebben en die eigenheid uitdragen en uitleven. De weg van de individualiteit gaan, vertrouwend op je intern kompas, dat leer je niet op school en bovendien wordt alles extern aangebracht. ‘Reclame’ (op tv of radio maar laat ons ruimer ook spreken over ‘de verhalen’ of ‘de reclame’ van de instituten) vertelt ons wat te eten, wat te dragen, waar op reis te gaan, wie in te schakelen in nood. Dus we houden vast aan een externe autoriteit en niet aan onze eigen unieke interne autoriteit.

Hoe zou het zijn als je jezelf heel goed leert kennen en dat je je vanuit die unieke autoriteit krachtig in de wereld begeeft? Dan is er zelfliefde en bijgevolg ook liefde en begrip voor een ander. We zijn hier om ons unieke potentieel uit te dragen. Wat we in feite diep in ons hart weten, is dat we hier alleen in zijn. We zijn alleen in onze eigen lichaam, los van welke relaties we hebben en op welke manier we samenleven met anderen. Hou van jezelf, het is de enige die je echt werkelijk kunt liefhebben. Jezelf, daar ben je bij, dat is alles wat je hebt en wat je te vervullen hebt. Je kan niemand helpen als je eerst niet correct bent als jezelf. Daarna kan je open zijn voor wie daar aan de andere kant is. Als je van jezelf houdt, is liefde overal en dan laat je een ongelooflijk licht over de wereld schijnen.

Ik geef je op heel korte tijd (drie uur, maar niemand gelooft dit, dus waarom zou ik het er dan bijschrijven?) inzicht in je unieke zijn. Concreet: je krijgt inzicht in je potentieel, je motivatie, je karakter, je sterke kanten, je valkuilen, hoe je energie werkt in je lichaam,…

Ilse Hendrickx

19 september 2022

Odette kreeg de analyse cadeau
vorig bericht
Bevrijd uit het hok
volgend bericht