KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Wat vertellen kandidaten over de KernTalentenanalyses?

“Ik ben een geboren scepticus. Een onafhankelijke analyse van mijn talenten trok me in eerste instantie helemaal niet aan. Dat zal ik zelf wel doen, dacht ik. Toch moet ik achteraf toegeven dat de coach een aantal dingen heeft weten te expliciteren die ik tot dan toe nooit zelf heb kunnen verwoorden. En dat heeft wel voor wat helderheid gezorgd. De analyse heeft bijgedragen aan de moed en het engagement dat ik nodig had om een belangrijke stap in mijn leven te zetten: de overgang van een job als bediende naar een volledig zelf vormgegeven bestaan als freelancer. Het klinkt raar om tegen de wereld te vertellen dat ik liever niet in teamverband werk. Het feit dat uit de analyse (onder andere) naar voren kwam dat ik ook effectief beter presteer in mijn eentje, heeft me veel deugd gedaan.”
(Wannes Daemen, grafisch designer)

“Dat ik mezelf al heel goed kende, zei Ilse. Ik weet niet of dat helemaal waar is. De resultaten van de KernTalentenanalyse komen natuurlijk niet als een volslagen verrassing. Het zou maar erg zijn als je als 47-jarige nog helemaal uit de lucht valt over je eigen talenten. Toch kwamen er een aantal talenten naar voren waarvan ik me nog niet echt bewust was of die ik niet als dusdanig herkend en erkend had. Minstens even interessant vond ik het te leren begrijpen wat mijn kleine KernTalenten zijn. En het besef dat het er niet op aankomt energie te investeren zodat die talenten sterker worden, maar eerder manieren te zoeken om je daarvoor te laten bijstaan door anderen. Op school leerden we onze zwakke punten te verbeteren. In de KernTalentenanalyse leer je in te zetten op je sterke punten en dat voelt zoveel beter. Het belangrijkste wat ik uit deze analyse heb gehaald is dat ik mijn talenten ernstig moet nemen. In mijn geval betekent dat: aan de slag gaan met mijn ongebreidelde fantasie. Iets doen waardoor ik in de spotlights sta. Kiezen voor mijn autonomie… Net omdat het mijn talenten zijn, zaken die ik graag doe en waar ik energie uit haal, heb ik die gek genoeg altijd gezien als iets voor in de speeltijd, als een onnoemelijke luxe, als iets waar je pas aan toe mag als alle serieuze dingen zijn volbracht, als je ‘flink’ bent geweest. Zoiets als vakantie nemen. Terwijl Ilse me een pakketje voorlegde waarin net die ogenschijnlijke luxe-activiteiten heel centraal staan en alles domineren. Je beseft door die analyse dat dit je kern is, dat je hiervoor echt moet (en mag) gaan. Terwijl ik dit nu schrijf besef ik plots: ik heb mezelf al mijn hele leven die dingen verweten die ik niet goed kan en mezelf tegelijk ontzegd te zijn wie ik echt ben. Het mooie aan deze analyse is dat het je terugvoert naar je kindertijd. Je gaat terug houden van het kind dat je was en je gaat het opnieuw ruimte geven.”
(Isabelle Rossaert, schrijfster en oprichtster van De Schrijfkaravaan)

“Enkele maanden geleden vroeg mijn werkgever me om eens na te denken over mijn toekomst binnen de organisatie. Ambieerde ik een leidinggevende functie, of wilde ik eerder specialiseren? Het is natuurlijk een mooi compliment om te horen te krijgen dat je verantwoordelijke je wel in een leidinggevende positie ziet functioneren, maar ik kon niet meteen enthousiast reageren op zijn vraag. Want wat wilde ik zelf eigenlijk? Kan ik gelukkig zijn in een leidinggevende positie?
Ik legde mijn dilemma voor aan vrienden, die heel divers reageerden. Van: “Doen!” tot: “Denk daar toch maar eens goed over na.” Ik raakte geen stap verder. Tot ik het advies kreeg om een KernTalentanalyse te laten uitvoeren door Kadelink. Ik legde mijn specifieke vraag uit. Het verslag sloeg nagels met koppen! Behalve dat ik nu weet in welk soort functie mijn sterktes het best tot hun recht komen, weet ik ook nog eens waarom, en welke jobs ik beter kan vermijden.
Ik ben nu klaar voor het gesprek met mijn verantwoordelijke, heb een lijstje van criteria waaraan mijn droomjob moet voldoen, en samen kunnen we die gaan zoeken binnen de organisatie. Geen leidinggevende functie voor mij dus, maar wel heel wat nieuwe perspectieven!”
(Nathalie Duflos, communicatieadviseur)

“Ik voelde dat ik helemaal klaar was voor een volgende stap, zowel zakelijk als privé.
Op zakelijk vlak bijvoorbeeld had ik behoefte aan een nieuwe uitdaging. Het kriebelde en om me heen waren er kansen. Maar welke kant moest ik op gaan? Waar lag mijn passie nu precies? Ik kon het zelf niet duidelijk krijgen.
Gelukkig kon ik de KernTalentenanalyse bij Kadelink doen. Hiermee werd duidelijk welke talenten ik heb, en wat mijn unieke combinaties aan talenten voor mij kunnen betekenen. Ik kreeg ook te horen waarom bepaalde dingen in mijn leven me zoveel energie kosten en dat werkte verhelderend voor mij. Ik heb nu DE informatie in handen om zowel op zakelijk als op privé vlak DE dingen te doen die bij me passen. Sterker nog,… ik heb talent en dat is een hele fijne gedachte!”
(Babette Loijens, CRM manager)