KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Het helpt me om beslissingen te nemen!

Vorige week stond er een artikel in de krant over psychotests. Insights Discovery, de DiSC-methode, de MBTI, de Big Five werden op korrel genomen en ja hoor,… ook de KernTalentenmethode van Danielle Krekels waar ik mee werk.

De meer dan 300 analisten weten als geen ander dat de methode mensen vooruit helpt. Ook ik heb zo’n 800 analyses op de teller en ben er dagelijks getuige van hoeveel gedetailleerde inzichten de methode aan mensen geeft. Ik vraag me af of mensen die in kranten uitspraken doen over de methode, de methode ook door en door kennen. Ik vrees van niet.

De KernTalentenmethode is juist geen hokjesdenken omdat er 94 miljard mogelijkheden zijn om iemand te beschrijven. We zijn juist tegen hokjesdenken en voor wetenschappelijke verklaringen alleen is die nog niet gevonden (al is de methode wel al wetenschappelijk gevalideerd). Krekels staat in contact met wetenschappers om verdere verklaringen te bekomen. Einstein heeft honderd jaar geleden de relativiteitstheorie voorspeld en pas nu hebben we die voor het eerst in feiten (het zwarte gat) kunnen zien. Rome is toch ook niet op één dag gebouwd?!

Ik laat één van mijn klanten (Mevr. Oke Nollet) aan het woord omdat zo’n getuigenis veel meer zegt dan een uitleg van mezelf over het resultaat van een KernTalentenanalyse:

“10 jaar geleden las ik een artikel over Danielle Krekels. Ik was meteen geboeid door haar visie en dacht meteen aan mijn zoon. Wat een luxe als je een KernTalentenAnalyse kon laten uitvoeren voor je 18 jaar. Mijn zoon was toen 6 jaar dus schreef ik in mijn notitieboekje dat ik binnen 10 jaar een KernTalentenanalyse moest inplannen. Eind vorig jaar heb ik het boek ‘Krachtig met Kerntalenten’ gelezen, ter voorbereiding voor de afspraak voor mijn zoon. Na het lezen van het boek wou ik dit ook voor mezelf laten uitvoeren. Het heeft mijn leven veranderd!! Ik heb de laatste jaren zoveel coaching gekregen in een internationaal bedrijf maar nooit heeft er één coach mijn sterke talenten naar voren geschoven. Er werd altijd gesproken over wat ik beter moest doen. Ik moest van hen manager zijn en de juiste eigenschappen aanleren. Het vergde ongelofelijk veel energie en voelde ook niet goed aan. Je zelfvertrouwen groeit er zeker ook niet door. Door de KernTalentenanalyse weet ik eindelijk wat mijn sterke en mindere talenten zijn. En ik heb geen sterk talent om manager te zijn… Daarom vergde het zoveel energie. KernTalentenanalist Ilse Hendrickx zegt en schrijft alles ook zeer gedetailleerd op. Het dossiertje dat je krijgt, bevat veel stof tot nadenken! Ondertussen zijn mijn zoon en vele kennissen bij haar langs geweest en allemaal zijn ze heel blij met de KernTalentenanalyse. Het is echt een aanrader! Het helpt me om beslissingen te nemen voor mijn verdere loopbaan.”

Ilse Hendrickx
25 april 2019

Autisme
vorig bericht
Marie Kondo jouw leven
volgend bericht