KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies + human design:

+32 486 99 31 73

Het is als kunst

Het Italiaans restaurant Del Pesce Innamorato brandde eind november 2016 af. We geschrokken, want het was het restaurant van onze favoriete chefkok voor pizza’s in heel Leuven. Zijn pizza’s zijn zo ongelooflijk lekker dat je als Italië-liefhebber niet anders kan dan terug gaan. We wisten al dat Domenico van z’n job hield. Altijd goedlachs, altijd grapjes maken en heel gastvrij. We kwamen enkele keren op het terras van zijn restaurant toen elke stoel bezet was. “Zet een tafel bij voor de gasten,” riep hij dan tegen zijn personeel in het Italiaans. Bij het weggaan: “Wat wil je drinken, een zelfgemaakte Limoncello?

Leuven heeft iets mooi gedaan voor Domenico. Klik hier.

In het filmpje zegt de man: “De eerste pizza na de brand, dat voelt zoals je zoon terug in je armen nemen nadat je die 30 jaar niet meer zag. Als je van je werk houdt, als je er echt van houdt, is het als kunst. Het zit in je bloed.”

De passie spat van de man zijn gezicht. Als je van je werk houdt, ben je niet te stoppen. Wat een veerkracht, wat een honger naar de uitvoering van z’n job. Schitterend! Liefde voor de job, iets wat ik als loopbaancoach iedereen toewens.

Lieve Domenico, wees maar zeker dat we weer lekker van je pizza komen smullen. De liefde waarmee jij je pizza’s maakt, dat proef je. We mogen trots zijn dat Leuven jou heeft als chefkok.

Ilse Hendrickx
25 december 2016

Wat zeggen kinderspelletjes over jouw persoonlijkheid?
vorig bericht
Ontstaan van de beelden bij KernTalenten
volgend bericht