KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies + human design:

Ik wil je k*tjob niet.

Ik kwam deze graffiti tegen onderweg. Ik kan me echt wel inleven dat iemand dit wil uitroepen, schreeuwen. Meer nog, ik krijg wekelijks klanten over de vloer die dit eigenlijk diep vanbinnen voelen. Natuurlijk, nette Vlamingen als we zijn, we zeggen dit niet luidop en durven dit ook niet echt schrijven. Ok, misschien echte lefgozers wel. Ons eens vrij, in het openbaar (of zelfs bij goede vrienden), stevig laten gaan in het uitspreken van onze gevoelens. Nee,… not done in vele milieus.

Toch wil ik oproepen om het eens echt luidop te zeggen of uit te roepen als je dit voelt. Nee, niet naar je baas toe omdat het misschien weinig ‘verbindend communiceren’ is, maar wel luidop. In de auto, in je vertrouwde omgeving,… of in een graffiti (knipoog).

“Ik wil je k*tjob niet.” Wat betekent dit? Ik wil die ene klus of taak niet die je me net hebt gegeven? Ik wil mijn job niet meer doen? Ik verveel me steendood en heb er genoeg van. Ik kom elke dag leeg gezogen en zonder energie thuis? Ik ben opgebrand? Ik vind geen uitdaging of afwisseling meer?

Als je kan en durft benoemen wat er scheelt heb je al een behoorlijke stap gezet op je pad weg uit de miserie. Weet dat er iets anders voor je is weggelegd, dat het anders kan. Ik zeg niet dat de weg naar beter of anders gemakkelijk zal zijn.

Binnen Kadelink bied ik één heel belangrijk onderdeeltje aan dat nuttig kan zijn in je proces, nl. het in kaart brengen van je KernTalenten.

Meer info nodig? Mail: info@kadelink.be

Niets is wat het lijkt
vorig bericht
Het klassieke ‘leren leren’ is achterhaald
volgend bericht