KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Inzicht op een dieper niveau

Deze week mocht ik Anton ontmoeten. Ik moet zeggen dat ik alle ontmoetingen met mijn klanten bijzonder vind en dat was niet anders met Anton. Anton wilde weten wat hij zou kunnen studeren. Interessante vraag waarvoor de inzet van de KernTalentenmethode helpend is. Dit houdt in: vragenlijst, gesprek, resultaten, verslag. 

Tijdens het gesprek hing ik aan zijn lippen. Het leek wel of ik uren met hem wilde praten (haha, dat wil ik nu nog steeds,… dus Anton, als je ooit met me op de koffie wil,… ik stel me kandidaat). Tot twee keer toe lieten we de eindtijd voor dit gesprek uitlopen. Ik wilde zijn visie op zijn verleden, zijn denken, zijn toekomst. Zijn kijk op het leven vond ik boeiend. Anton heeft autisme, iets wat hij zelf (en ik ook trouwens bij hem en zovele andere mensen met autisme) eerder ziet als een kracht. 

“Ik bewonder mezelf eigenlijk omdat ik besef dat er maar één persoon is waarmee je je kan vergelijken.” Dit was één van zijn antwoorden op mijn vraag over wie hij bewonderde in het leven. 18 jaar, groot inzicht. Inzicht waar mensen soms hun hele leven over doen. Gefascineerd luisterde ik naar hem. Ik weet zeker: deze man heeft de wereld iets te vertellen. Dat weet hij ook, alleen hoopt hij snel zijn expertise te vinden. Ik gaf hem wat inzichten mee. Zijn moeder schreef me nog een berichtje: “Alvast dank voor uw knap werk. Ik voel bij Anton al een verschil. die onrust van de voorbije twee maanden lijkt plaats te maken voor enthousiasme en initiatief. Hij heeft vanmorgen ook aan mijn man een knappe samenvatting gegeven van de resultaten en wat hij mogelijk als volgende stap ziet. Hij is er dus duidelijk mee aan de slag. Ja, Anton is een bijzondere jonge man. Dat wist ik van bij zijn geboorte.”

Wat fijn! Deze knapperd komt er wel. 

Het verhaal van Anton doet me er nog eens aan herinneren dat de uitwerking van een KernTalentenanalyse niet altijd alleen maar ‘een studiekeuze’ is of een ‘een jobkeuze’. Een KernTalentenanalyse die uitstekend uitgevoerd wordt, ontwart ook knopen en geeft ook inzichten op een veel dieper niveau en dat is helpend om sprongen vooruit te maken in het worden van de best mogelijke versie van jezelf. 

Anton is een fictieve naam en mijn klant is op de hoogte van het posten van deze getuigenis.

Ilse Hendrickx
14 april 2021

We zijn allemaal uniek, we zijn allemaal anders!
vorig bericht
Waar wil jij écht naartoe?
volgend bericht