KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Naar mijn kern

Megan meldde zich in februari 2019 aan voor loopbaancoaching. Op dat moment was ze 27 jaar en mentaal helemaal op. 

Als kind voelde Megan zich niet echt begrepen. Ze werd gepest en voelde zich vaak eenzaam. De middelbare schoolperiode was een iets betere periode op sociaal vlak. Ze kon aansluiten bij een groepje vriendinnen en kon respect afdwingen. Dit maakte haar ook zachter als persoon. Haar sociaal leven en de omgang met paarden bezorgde haar in deze periode echt wel een fijne tijd.

Na het middelbaar besloot Megan architectuur te studeren. Ze is na 3 jaar gestopt met deze studie door onzekerheid en stress. Na architectuur vatte ze de studie economie aan en werd uiteindelijk accountmanager. Ze vond het heel leuk om met klanten om te gaan en ook de collega’s waren tof. De producten en de sfeer in de werkomgeving werden als fijn ervaren. Toch lagen er teveel taken op haar bord. Ze voelde zich langzaamaan leeg lopen en ook het reizen voor de job werd erg vermoeiend. 

Na de KernTalentenanalyse gaf Megan haar ontslag op het werk en besloot te reizen. Door de KernTalentenanalyse was ze zich bewust van het feit dat ze de natuur en de dieren in haar leven mist. Ze zocht op haar reizen de rust op. Na ongeveer 6 maanden keerde ze terug naar huis, niet meteen met de bedoeling op zoek te gaan naar een job. Vroeger had ze haar ambities nagejaagd en zou ze absoluut gegaan zijn voor een leven waar veel opbrengst aan vast hangt. Ze besloot het nu anders aan te pakken. De vraag ‘Hoe vind ik een job die aansluit bij mijn KernTalenten?’ bleef door haar hoofd spoken. Ze besliste het volgende te doen:

Op social media begon ze die mensen te volgen die haar inspiratie boden om creatief vlak. Creativiteit nastreven en haar gevoel volgen stonden centraal in deze periode. Op haar Instagrampagina waren het vooral de thema’s ‘interieur’ en ‘spiritualiteit’ die haar aandacht trokken. Op een goede dag zag ze een vacature voorbij komen bij één van haar inspirerende voorbeelden. De dame in kwestie zocht een ‘personal assistant’. Hoewel dit niet de job was waar ze naar zocht, besloot ze toch contact op te nemen. Er ontstond een fijn gesprek en Megan vertelde heel open haar geschiedenis op werkvlak en besprak ook uitgebreid de resultaten van de KernTalentenanalyse. De inspirerende dame begreep onmiddellijk op basis van het KernTalentenprofiel dat Megan meer nodig heeft in een job dan alleen maar instaan voor de organisatie, planning en coördinatie van de zaken in haar bedrijf. Megan werd aangenomen en mocht haar eigen job creëren. Ook de creatieve talenten van Megan worden nu aangesproken evenals het feit dat ze continu initiatieven wil nemen en wil bijleren.

Megan wilde heel graag dit verhaal delen en ze hoopt hiermee andere mensen te inspireren. Persoonlijk denk ik dat dit een voorbeeld is van een nieuwe manier van omgaan met mensen en hun talenten. Dat vraagt lef en moed bij jou als inidividu om je talenten kenbaar te maken, maar zeker ook een luisterend oor en de bereidheid van de werkgever om verder te kijken dan je neus lang is.  

Ilse Hendrickx
3 maart 2020

Met dank ook aan Megan voor het delen van haar verhaal.

De diepere betekenis van Corona voor jou
vorig bericht
Inspirerend: Jane Goodall
volgend bericht