KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies + human design:

Niets is wat het lijkt

Aannames, wat heb ik er een hekel aan. Ik geef enkele voorbeelden:

Ze dachten dat mijn Facebookprofiel open stond voor de 225 Facebookvrienden die ik heb, terwijl ik uiteindelijk maar post voor een kleine selecte groep en dat vaak alleen nog maar om vakantiefoto’s te delen met mijn familie of vrienden.

Ze dachten dat mijn handelen bij het lesgeven gekozen was vanuit een comfort voor mezelf, terwijl de strategie enerzijds was opgelegd en anderzijds heel bewust gekozen om een belangrijk doel te bereiken.

Ze dachten dat de notitie die ik nam op een belangrijke meeting te maken had met hen, terwijl ik bezig was voor mezelf te verwoorden wat ik persoonlijk ervaren had over een gebeurtenis die buiten de meeting lag.

Ze dachten dat mijn heen en weer schuifelen in een gesprek iets zei over hen, terwijl ik rugklachten heb en niet lang in een zelfde positie kan zitten zonder pijn te hebben.

Ze dachten dat mijn stilzwijgen te maken had met ‘niet sociaal zijn’, terwijl ik die ene keer angstig was en alleen maar hoopte dat de situatie snel voorbij zou zijn.

Ze dachten dat mijn lichaamstaal en gezucht te maken had met wat zij zopas hadden gezegd, terwijl ik al 10 stappen verder was in mijn denken en 100% begreep dat ze handelden zoals ze handelden, zeiden wat ze zeiden. Mijn lichaamstaal en gezucht had te maken met de achterliggende organisatie.

Ze dachten dat ik veel geld verdiende voor bepaalde projecten die ik deed, terwijl ik voor dergelijke projecten niet eens break-even draai. Geen deelnemer aan het project die wist dat een deel van het geld rechtstreeks naar de opdrachtgever, andere medewerkers en/of een derde partij ging.

Natuurlijk heeft wat een mens doet, zegt of uitstraalt effect op de ander. Basic information: zender-boodschap-ontvanger. We hebben allemaal wel eens oordelen en aannames, ook ik. Toch mis ik vaak empathie. Ik bedoel dan de pure invoelingsempathie waarbij je een hele simpele vraag stelt om de andere écht te kunnen begrijpen: “Hé Ilse, waarom gaan de dingen bij jou zoals ze gaan? Waarom kies je voor die strategie?” Wat komt in de plaats? Een aanname en direct daarna een oordeel en vaak roddels die niet gebaseerd zijn op juiste gegevens.

Ervaar jij dat ook wel eens? Laat jezelf niet van slag brengen door zulke aannames. Probeer niet dezelfde fout te maken door zelf te oordelen zonder onderzoek. Probeer de ander te begrijpen en vraag hem of haar waarom iets gebeurt zoals het gebeurt. Kortom: onderzoek. Oh ja, en als je langs komt om je KernTalenten in kaart te brengen, kan ik je wel vertellen welke combinaties van KernTalenten kunnen zorgen voor aannames. Voor mezelf is de KernTalentenmethode een eye-opener geweest om andere mensen beter te begrijpen. Want hoewel ik een bloedhekel heb aan aannames, versta ik waar ze vandaan komen. Dit helpt me enorm om te relativeren en de situatie ook weer voorbij te laten gaan zonder me er gigantisch hard over op te winden. Wil je kennis maken met de methode? Kom dan eens een kijkje nemen.

Ilse Hendrickx
8 juli 2017

Papa, waarom voelde ik geen verdriet toen ons konijn stierf?
vorig bericht
Ik wil je k*tjob niet.
volgend bericht