KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies + human design:

Not with my hands, but with my heart!

Ik ben voor de eerste keer 90 minuten in een Hammam geweest,… wat een belevenis. Ik gaf mijn lijf 90 minuten in de handen van de Egyptische Yasmin. Na 15 minuten kon ik het niet laten de vraag te stellen: “Doe je je job graag?” Eigenlijk is het een vreemde vraag, toch? Je weet nooit of je een eerlijk of een sociaal wenselijk antwoord krijgt. Toch weet ik 99% zeker dat Yasmin een eerlijk antwoord gaf!

Yasmin antwoordde binnen de seconde met een krachtige “oh ja”. Iemand die moet nadenken over het antwoord is misschien niet zo zeker (of gewoon moe,… dat kan ook). Yasmin vervolgde: “I don’t do this for the money, but for the feeling it gives me!”
Wow, ik lag dan wel te relaxen op een verwarmde stenen tafel, maar nu was ik pas echt goed wakker! Iemand die dat zo zegt, in deze omstandigheden (ze had er al een hele dag met klanten opzitten, ik was haar laatste klant): interessant. Haar uitspraak liet me niet los: “Wat geeft je dan precies dat goed gevoel?” Ze keek me aan alsof ik een rare vraag stelde. “I mean, is it the massages, the people, working with your hands… what exactly?”

Haar antwoord was kort: “Everything!” Het was even stil. Ze begreep dat ik open stond om meer te vernemen. “Ik vind het fijn wat ik doe, maar ik zie ook mensen totaal uitgeblust toekomen. Ze komen bij me en gaan echt meer ontspannen terug naar huis. Dat geeft me een fijn gevoel.”
Ik weet nog dat ik dacht “Wat een bijzondere dame.” Nu heb ik wel een boontje voor mensen die zo vreselijk veel van hun job houden. Ik vind het speciaal. Ondertussen zat ik onder de scrub, peeling en shampoo (denk ik, want ik weet niet wat ze allemaal op me gesmeerd heeft). Plots vraagt ze me: “What are you thinking about?” Haha, dit keer denk ik dat ik even verbaasd was over haar vraag dan zij 10 minuten geleden over de mijne. “What do you mean? What I think about the Hammam or in general?” Ze trok haar schouder op, dus ik besloot haar vraag letterlijk te nemen en haar mijn gedachten te vertellen.
“Well, I’m thinking about what you said about ’the feeling’.”
Yasmin: “You know, I don’t work with my hands. I work with my heart and…” Ze wees naar haar hart en haar hoofd. Ze kwam even niet op het Engelse woord voor ‘geest’. “Ik werk niet met mijn handen, maar met mijn hart en geest.”
Deze uitspraken lieten me de rest van de avond niet meer los. Hoe ongelooflijk mooi is dat? Iemand wiens job gebaseerd is op handwerk die zegt: “Ik werk met mijn hart en geest!”
Toen wist ik het zeker: aan deze dame vertrouw ik graag 90 minuten lang mijn lichaam toe.

Schrijf je in voor deze unieke ontdekkingstocht!
vorig bericht
Gouden kooi
volgend bericht