KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Onderwijs: neem een vliegende start!

Midden in de Corona-crisis vraagt iedereen zich af hoe het nu verder moet met ons onderwijs en de leerlingen en studenten. Kunnen ze hun jaar nog afmaken? Moet alles via onderwijs op afstand gebeuren? Wat dan met de praktijkvakken? Uiteindelijk zal de regering bepalen hoe en wanneer iedereen terug zijn normale leven terug kan oppakken.

Maar wat kan je ondertussen als leerling of als student al zelf doen? Persoonlijk vind ik NU twee dingen heel belangrijk voor jullie, jongelui.

 1. Zorg dat je werkt aan je studiemethodiek. Het is belangrijk om op deze 5 pijlers hard te oefenen:
  • Organisatie: orde en nauwkeurigheid, juiste studieplek creëren, enz.
  • Planning: regelmatig studeren, agenda beheren, dag-, maand- of jaarplanningen maken, examenplanning opstellen, enz.
  • Structuur: de kern uit een tekst halen, hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden, schema’s of samenvattingen maken, onderlijnen, enz.
  • Concentratie: de aandacht bij de cursustekst houden, afleiders weren, weten hoe je brein werkt, enz.
  • Motivatie: studiedoelen opstellen, intrinsieke of extrinsieke motivatie aanscherpen, enz.
 2. Stippel een langetermijnplan uit op het vlak van je studiekeuze. Hier wil ik je bij helpen via een KernTalentenanalyse. Waarom zou je daar nu (midden in de crisis) mee bezig zijn? Welnu, als jij weet waarom je alles doet, wat het opbrengt en wat het nut is, dan kan je er ook je schouders onder zetten, daar ben ik van overtuigd. Ja, ook op je eentje via zelfstudie thuis. Dus:

Stippel samen met Kadelink jouw toekomst uit! Op die manier neem jij een vliegende start voor heel je loopbaan, niet alleen voor de komende maanden.

Ilse Hendrickx
15 april 2020

Loopbaancoaching bij Kadelink
vorig bericht
De diepere betekenis van Corona voor jou
volgend bericht