KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies + human design:

Ontdek je oorspronkelijke moeiteloosheid!

De laatste tijd begin ik mijn uitleg over de KernTalenten wel eens als volgt:

“Laat ons kijken naar datgene waar jij als kind blij van werd. Wat kunnen we leren van dat kleine kind van toen? Laten we eens op zoek gaan naar jouw oorspronkelijke moeiteloosheid.”

Dat kleine blije kind leert je iets over wat jij als volwassen persoon leuk vindt en over wat eigenlijk moeiteloos verloopt. Wanneer je het leven kan leiden volgens hoe je gemaakt bent, nl. heel dicht bij je eigen natuurlijke aard, dan gaat alles gemakkelijker. Het voelt als thuiskomen bij jezelf.

Door het besef dat ieder persoon in de wereld eigenlijk functioneert volgens zijn eigen KernTalentenprofiel, krijg je mededogen naar andere mensen toe. Dat is één van de vele mooie geschenken die Danielle Krekels, de grondlegger van de KernTalentenmethode, ons gegeven heeft.

Zo ontstaat ook het mooie proces van geven en nemen in de wereld. Bijna iedereen wil iets bijdragen aan de wereld, hetzij voor zijn eigen familie, hetzij voor de gemeenschap in ruimere zin, hetzij voor individuen in een een-op-eenrelatie, enz.… En ja, zelfs zij die eigenlijk gemaakt zijn om op zichzelf te zijn en zichzelf te ontdekken en ontwikkelen, zijn er op een heel speciale manier ook om anderen te empoweren, nl. door het leven te leven en door heel sterk bij zichzelf te blijven. Juist dat is dan weer een voorbeeld voor anderen die het daar moeilijker mee hebben.

Ik denk dat veel mensen op verkeerde plaatsen en manieren naar zichzelf zoeken. Ze vergelijken zich met anderen, willen de successen die anderen hebben ook voor zichzelf. Ze gaan technieken gebruiken die werken voor anderen, maar niet voor zichzelf. Juist daarom is het zo belangrijk om goed te weten hoe je zelf in mekaar steekt. Dat is namelijk ‘uniek’. Hoe vaak horen we het zinnetje ‘jij bent uniek’ in deze wereld en hoe weinig houden we daar als samenleving en individu rekening mee? Ik vind het verbazingwekkend, maar ik geef toe,… dat is ook beroepsmisvorming. 🙂

Het vraagt natuurlijk ook moed en een heleboel inzet rond de-conditionering om te leven volgens je eigen KernTalentenprofiel. Dat is soms geen gemakkelijke weg en het kan jaren in beslag nemen. Maar elke kleine stap dichter bij je ontwerp voelt natuurlijk ook ontzettend goed. En juist daarom is het moment van een KernTalentenanalyse zo belangrijk. Het is het startpunt van de transformatie naar je nieuwe zelf.  

Benieuwd? Je mag altijd contact met me opnemen: info@kadelink.be

Ilse Hendrickx
14 februari 2020

Als kind al
vorig bericht
Schoon de winter in
volgend bericht