KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

In een schoolcontext een gesprek aangaan met ouders, met leerlingen of met je eigen directie en collega’s, kan soms aanvoelen als dansen op een slappe koord. Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe breng je boodschappen over en blijf je tegelijk in verbinding met je gesprekspartners?

In deze workshop (over vier dagdelen verspreid) staan we stil bij oa. deze thema’s:

  • Wat is eigenlijk jouw eigen stijl van communiceren en hoe kan je daar het maximale uithalen?
  • Wat is empathie en hoe zet je empathie in tijdens een gesprek?
  • Hoe en wanneer neem je een assertieve houding aan?
  • Hoe ga je vanuit jouw eigen communicatiestijl om met gedemotiveerde leerlingen, met ouders die ‘moeilijk doen’, met collega’s die niet op één lijn met je zitten, met een directie die geen oor lijkt te hebben voor jouw standpunt, …?
  • Hoe ga je om met weerstand?
  • Hoe communiceer je verbindend?

Deze cursus is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die op het vlak van gesprekstechnieken nog veel willen leren. We richten ons vooral op leerlingbegeleiders en leerkrachten die regelmatig gesprekken moeten voeren met leerlingen, ouders, leerkrachten of directie en die zich daarbij soms nog onzeker of ongemakkelijk voelen. Concrete tips en tricks zetten je echt op weg en worden ingeoefend in een kleine en veilige groep.

Docente Ilse Hendrickx was zelf leerlingbegeleider op een middelbare school en werd ook adjunct-directeur. Nadien richtte ze een eigen praktijk op voor studie- en loopbaanbegeleiding (www.kadelink.be). Al 20 jaar voert ze gesprekken met leerlingen, ouders, leerkrachten en directie: diepgaande gesprekken, intakegesprekken, slechtnieuwsgesprekken, interviews, debatten, adviesgesprekken, discussies, beoordelingsgesprekken, functioneringsgesprekken, enz.. Ze kan putten uit een rijke ervaring.  

We laten maximaal 8 deelnemers per groep toe om te kunnen werken in een comfortabele en veilige setting waarin we de technieken goed kunnen inoefenen. Zijn er meer inschrijvingen, dan kom je op een wachtlijst. Van zodra we opnieuw 8 mensen ter beschikking hebben, worden nieuwe data bekend gemaakt. 

Wanneer? 

Groep 1 (1e mogelijkheid): 18 en 25 januari 2022 en 1 en 8 februari 2022 van 9u tot 13u

Groep 2 (2de mogelijkheid): 20 en 27 april 2022 en op 4 en 11 mei 2022 van 14u tot 18u

Waar? Centrum Leuven

Kostprijs? 485 euro

Inschrijven? info@kadelink.be