KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Schoon de winter in

De seizoenen zijn mijn grote raadgevers. Zo is niet elk seizoen hetzelfde. Telkens gelden er andere wetten. De herfst is een de tijd van inkeer in jezelf, het opmaken van de balans, het trekken van lessen uit wat je hebt verworven en het afronden van dingen. Het is een tijd waarin je je klaar maakt voor de winter, het seizoen voor de vernieuwing.

Ik wil je vragen om echt eens stil te staan bij deze vier topics:

  • Inkeer in jezelf
  • Opmaken van balans
  • Trekken van lessen uit wat je hebt verworven
  • Afronden van dingen

Het is geen gemakkelijke oefening en ze vraagt tijd en rust. Voor mezelf kwam ik tot de conclusie dat ik toe ben aan nieuwe zaken in het leven (nieuwe onderwerpen, nieuwe mensen, een nieuwe woning) en dat ik klaar ben om een aantal dingen echt los te laten (oude onderwerpen, enkele contacten uit mijn netwerk, de woning waar ik nu in leef).

Zo gooi ik professioneel een aantal onderwerpen overboord die me niet meer die passie-sprankel in de ogen doet krijgen en krijg ik nieuw lesmateriaal binnen in januari. Deze lessen maken deel uit van mijn vierjarige opleiding rond de “Wetenschap van de differentiatie”.

Enkele contacten uit mijn netwerk moet ik achterlaten. Initiëren en deze krampachtig in stand houden kost me veel energie. Ik merk dat ik meer en meer de communicatie, de empathie en echte eerlijke gesprekken mis en in eenzijdige communicatie ontbreekt juist elke verbinding, verbinding die ik zo belangrijk vind.

Ja, mijn huis laat ik ook achter. Het is een fijn huis met een heerlijke zonnige tuin in de stad. De les die ik voor mezelf trok de afgelopen tijd, is een les die gaat over de natuur en hoe dierbaar die natuur me is. Zo dierbaar dat ik er met mijn dieren meer in wil leven en er meer contact mee wil.

En jij? Heb je voldoende rust om voor jezelf de balans eens op te maken? Ik hoop van harte dat ook jij schoon de winter in kunt. Mocht ik je kunnen bijstaan met studie- of loopbaanadvies, laat het me weten! Ik ben er klaar voor en voel veel passie en liefde om je te adviseren.

Ilse Hendrickx
14 december 2021

Ontdek je oorspronkelijke moeiteloosheid!
vorig bericht
Studentenjob bij een begrafenisondernemer
volgend bericht