KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

Waarom walvissen een extra koffiepauze verdienen

Dankjewel, beste klant, dat je dit schreef voor mij!
Liefs, Ilse

25 september 2021

Waarom zou je tussen de 450 en 750 euro betalen voor een analyse die je op het eerste gezicht ook door een computer kunt laten uitvoeren? Je hoeft immers maar een vragenlijst in te vullen en een algoritme vertaalt je antwoorden naar een overzichtelijk lijstje met zaken die je energie opleveren (en die je dus meer zouden moeten doen) en zaken die je energie kosten (en die je dus zou moeten vermijden).

Toch?

Helaas.

Zeggen dat je hele KernTalentenprofiel niet meer is dan een oplijsting van je afzonderlijke KernTalenten is ongeveer even accuraat als besluiten dat de combinatie ’vinnen – ogen – water – staart’ altijd ’vis’ oplevert. 
In een groot deel van de gevallen klopt dat inderdaad. 
Maar als jij een KernTalentenanalyse overweegt, is dat niet zelden omdat er in je studie- of loopbaancontext iets scheef loopt dat bij anderen wel recht lijkt te lopen. Dan is de kans dus reëel dat de combinatie ’vinnen – ogen – water – staart’ bij jou niet wijst op ’vis’, maar bijvoorbeeld op ’walvis’. Een dier dat er uitziet als een vis, maar eigenlijk totaal geen vis is.

Read more

Op zoek naar meer

“Ik ben altijd op zoek naar meer.”

“Meer waarvan of waarover, Ilse?”

“Meer van wat ik al weet of denk te weten. Natuurlijk weet ik niet alles. En natuurlijk is er veel meer dan talent, energiebesteding, natuurlijke aanleg, en al die dingen waar ik in mijn job graag mee bezig ben om mensen aan een studie of job te helpen.”

“Vertel, heb je iets in petto?”

Read more

Talent Space

Eindelijk is het zover: het eerste spel dat gaat over KernTalenten. Het idee is eigenlijk heel simpel ontstaan in 2019. Mijn eigen vrienden kennen allemaal hun KernTalentenprofiel. Dit bracht me op het idee om elkaars KernTaletenprofiel spelenderwijs te verkennen. Ik bracht iedereen samen en stak de vragen (toen nog geschreven op eenvoudige papiertjes) in een grote glazen bokaal. De reacties nadien waren voor mij zo verbluffend dat ik besloot dit spel verder uit te werken zodat iedereen ervan kan genieten.

Read more

Wie ben jij?

Als kleuter was ik al dol op honden. Mijn moeder heeft doodsangsten met me uitgestaan wanneer ik met open armpjes grote herders tegemoet liep. De liefde voor honden is nooit over gegaan. 

Flappie, Suzy, Boomer en Benji waren de eerste honden die ik liefhad. De trauma’s rond hun leven hebben diepe wonden geslagen en de wonden zijn nog steeds niet geheeld. Flappie werd geruild voor een cavia. Suzy werd weggeven. Boomer geraakte onder een auto, had daar een verlamd pootje aan overgehouden en werd vervolgens met een jachtgeweer doodgeschoten. Uren bracht ik als 8-jarig meisje door bij zijn graf waar ik zelf een kruisje en bloemetje voor had gemaakt. Benji werd terug naar het asiel gebracht, werd daar door mensen weer uitgehaald, vond de weg naar onze deur terug en werd maanden later overreden door een auto. Nooit werd aan mij als kind hierover mijn mening gevraagd. Gruwelijk. De pijn is nog voelbaar. 

Als student en jongvolwassene was ik vooral bezig met mezelf te zoeken. Er waren toen geen dieren in mijn leven. Nadien kozen we voor katten, paarden en ezels, maar diep vanbinnen bleef het verlangen naar het contact met een hond voelbaar.

Read more

We zijn allemaal uniek, we zijn allemaal anders!

Dit impliceert dat we allemaal gemaakt zijn om ons leven te leven op onze unieke manier. Dit gegeven tot in zijn diepe kern begrijpen, kan echt een opluchting zijn. 

Hoe dikwijls vergelijken we ons namelijk niet met iemand anders? Hoe dikwijls zijn we als kind door onze ouders of leerkrachten vergeleken met iemand anders? Onszelf vergelijken met anderen veroorzaakt de indruk (diep vanbinnen) dat het niet oké is dat we zijn zoals we zijn. Als toevoeging aan de conditionering in onze vroege jaren proberen we nadien onszelf te veranderen om meer aansluiting te vinden bij anderen en zo geraken we verder en verder verwijderd van hoe we geboren zijn.

Read more

Inzicht op een dieper niveau

Deze week mocht ik Anton ontmoeten. Ik moet zeggen dat ik alle ontmoetingen met mijn klanten bijzonder vind en dat was niet anders met Anton. Anton wilde weten wat hij zou kunnen studeren. Interessante vraag waarvoor de inzet van de KernTalentenmethode helpend is. Dit houdt in: vragenlijst, gesprek, resultaten, verslag. 

Tijdens het gesprek hing ik aan zijn lippen. Het leek wel of ik uren met hem wilde praten (haha, dat wil ik nu nog steeds,… dus Anton, als je ooit met me op de koffie wil,… ik stel me kandidaat). Tot twee keer toe lieten we de eindtijd voor dit gesprek uitlopen. Ik wilde zijn visie op zijn verleden, zijn denken, zijn toekomst. Zijn kijk op het leven vond ik boeiend. Anton heeft autisme, iets wat hij zelf (en ik ook trouwens bij hem en zovele andere mensen met autisme) eerder ziet als een kracht. 

Read more

Waar wil jij écht naartoe?

Dat is de vraag die ik jou wil stellen aan het einde van het jaar 2020. Waar wil jij écht naartoe? Met je studie, je werk, je hobby’s, je partner,…. Als je de tijd neemt om stil te staan bij deze vraag, wat komt er dan boven drijven? Benieuwd naar meer? Surf eens rond op de website van Kadelink zodanig dat je kan zien wat ik je kan aanbieden om je te helpen bij het beantwoorden van deze vraag.