KADELINK

Voor studie- en loopbaanadvies:

De wereld verandert

De wereld lijkt te veranderen. Dat is altijd al zo geweest, alleen vraag ik me af waar we naartoe veranderen.

Wat mij opvalt is dat veel van wat de mens geïnstalleerd heeft onder sterke hoogspanning staat, bijv. de politiek, politie, onderwijs, zorginstellingen, ziekenhuizen, religie, defensie, media, verzekeringen, enz.. Ik schat in dat deze instellingen stilaan ten onder gaan om plaats te maken voor iets nieuw.

We zijn zo afhankelijk geworden van die instituten en we hebben een ‘let’s call 911’-mentaliteit gekregen. Er is altijd wel iemand die we kunnen bellen om het te fiksen.

 • Ik heb waterschade geleden door overstroming,… mijn verzekering lost het wel op.
 • Ik kan mijn energiefactuur niet meer betalen,… de politiek zoekt wel een oplossing.
 • Ik heb moeite met mijn studiemethodiek,… de school lost het wel op.
 • Ik ben ziek,… mijn dokter heeft een medicijn en als die het niet weet kan ik naar het ziekenhuis.
 • Ik werd slachtoffer van verkeersagressie of diefstal,… de politie weet raad.
 • Ik heb een moeder die niet meer voor zichzelf kan zorgen,… het bejaardentehuis biedt een oplossing.
 • Ik krijg een granaat op mijn grondgebied,… defensie wordt ingeschakeld.
Read more

Bevrijd uit het hok

Drie jaar lang zaten ze in een hok. Broer en zus, opgesloten. Slechte voeding, teken en vlooien,… niemand keek naar ze om. Drie jaar lang. Kan je je dat voorstellen? Sinds hun adoptie zijn onze wegen onafscheidelijk en beleven we samen grote en kleine avonturen. Beeld je in wat voor een wereld er voor hen open gegaan is.

Read more

Human Design, mijn tweede liefde

Degenen die mij al een tijdje volgen weten dat ik al sinds 2012 de kerntalentenmethode (CoreTalents-methode zoals ze nu genoemd wordt) gebruik om talenten en sterktes van mensen in kaart te brengen. Het is al tien jaar grote liefde tussen mij en deze tool. Waarom? Wel, omdat ik via deze methode al meer dan 1000 mensen meer inzicht over zichzelf heb gegeven. Een kerntalentenanalyse geeft mensen echt helderheid over hun karakter, hun potentieel en intrinsieke motivatie. Handig als je keuzes moet maken.

In 2021 kwam ik -eerder toevallig- Human Design op het spoor. Ik werd opnieuw verliefd.

Read more

Jezelf zijn op social media

Jeetje wat is dat moeilijk! Om even toe te lichten waarmee ik worstel:


Ik ben misschien wel een ondernemer, maar zeker geen verkoper. Ik weiger mezelf te verkopen, simpelweg omdat ik er een hekel aan heb (energievreter, klein ei, klein kerntalent om in vakjargon te spreken). Klanten vinden me ‘via via’, ‘van horen zeggen’, via andere klanten. Oef, wat een topklanten heb ik!

Anderzijds geef ik best wel graag informatie over wat ik doe en dus lijkt social media wel een fijne kans. Toch denk ik ook dat als mensen willen weten wat ik doe, ze mijn website wel lezen. Haha, maar dan moeten mensen natuurlijk wel weten dat ik en mijn website bestaan.

Read more

Alles wat we nodig hebben is aanwezig

We kunnen niet niet zijn wie we zijn.

Hoe komt het dan dat we zo vaak horen: “Ik ben mezelf niet!” Dat komt voor bij depressie, burn-out, een mood swing en noem maar op.

Wat we in het leven doen is laagjes bovenop ons oorspronkelijke ZELF leggen en op die manier creëren we een gebrek aan connectie met onszelf en anderen. We geraken gevangen in ons niet-ZELF. ‘Laagjes leggen’ betekent eigenlijk onderhevig zijn aan conditionering, je aanpassen om toch maar in het hokje te passen (welk hokje dan ook).

Alles wat we nodig hebben, is aanwezig in ons leven. Veel mensen zijn in hun leven dan ook lange tijd bezig met zichzelf opnieuw te vinden. We willen stap per stap die lagen verwijderen. Dit proces heet de-conditionering. Op een bepaald moment beseffen we ook: “Als ik niet leef vanuit wie ik ben en vanuit wat daar in oorsprong geïnstalleerd is in mezelf, dan leef ik eigenlijk nooit mijn eigen leven, maar dat van iemand anders.”

Een boeiend proces!

Ilse Hendrickx
15 juni 2022

Als kind al

Vandaag realiseerde ik me dat ik het als kind altijd al deed: gewoon wat gaan wandelen in de omgeving en ontdekken wat daar te zien is. Ik werd vooral aangetrokken tot grotere dingen zoals paarden, weilanden en bomen, maar ook kleine bloemetjes zag ik als kind. Ik plukte dan een mooi boeketje veldbloemetjes om ze aan mijn moeder te geven.

Met de auto reed ik vandaag door een ongelooflijk mooi landschap op zoek naar plek waar een dolmen zich zou bevinden. Velden vol gele bloemen (koolzaad) afgewisseld met het frisse groen van jonge plantjes gerst. Ik keek naar links, de plek waar hij zich zou bevinden en zag zo’n 50 meter verderop een groep dieren bij elkaar liggen, maar kon met de beste wil van de wereld niet onderscheiden of het om koeien ging of om iets anders. Ik keek wat beter en ontdekte dat het weiland niet omheind was, dus het moesten wel andere dieren zijn. Wat was ik blij met de verrekijker naast me,… herten, een groep van wel een tiental herten. Deze dieren veroverden een plek in mijn hart sinds ik het boek ‘De Hertenman’ las van Geoffroy Delorme. Ik liet het raam van de auto zakken om nog scherper te kunnen observeren. Door de verrekijker kon ik zien dat de herten de boel niet vertrouwden. Wellicht door mijn gegluur en het geluid van het autoraam sloegen ze op de vlucht, één na één. ‘Shit,’ dacht ik, ‘dat was echt niet nodig. Ik was niet van plan naar jullie toe te komen.’ Wat had ik een ongelooflijke spijt dat ik het raam liet zaken.

Read more

Ontdek je oorspronkelijke moeiteloosheid!

De laatste tijd begin ik mijn uitleg over de KernTalenten wel eens als volgt:

“Laat ons kijken naar datgene waar jij als kind blij van werd. Wat kunnen we leren van dat kleine kind van toen? Laten we eens op zoek gaan naar jouw oorspronkelijke moeiteloosheid.”

Dat kleine blije kind leert je iets over wat jij als volwassen persoon leuk vindt en over wat eigenlijk moeiteloos verloopt. Wanneer je het leven kan leiden volgens hoe je gemaakt bent, nl. heel dicht bij je eigen natuurlijke aard, dan gaat alles gemakkelijker. Het voelt als thuiskomen bij jezelf.

Door het besef dat ieder persoon in de wereld eigenlijk functioneert volgens zijn eigen KernTalentenprofiel, krijg je mededogen naar andere mensen toe. Dat is één van de vele mooie geschenken die Danielle Krekels, de grondlegger van de KernTalentenmethode, ons gegeven heeft.

Read more

Schoon de winter in

De seizoenen zijn mijn grote raadgevers. Zo is niet elk seizoen hetzelfde. Telkens gelden er andere wetten. De herfst is een de tijd van inkeer in jezelf, het opmaken van de balans, het trekken van lessen uit wat je hebt verworven en het afronden van dingen. Het is een tijd waarin je je klaar maakt voor de winter, het seizoen voor de vernieuwing.

Ik wil je vragen om echt eens stil te staan bij deze vier topics:

 • Inkeer in jezelf
 • Opmaken van balans
 • Trekken van lessen uit wat je hebt verworven
 • Afronden van dingen
Read more

Studentenjob bij een begrafenisondernemer

Deze jongedame (Marjolein, niet haar echte naam) heeft zo’n bijzondere vakantiejob gedaan en daarom vroeg ik haar of ze er iets over wou schrijven. Waarom past dit verhaal zo goed bij studie- en loopbaancoaching en bij de KernTalentenmethodiek? Marjolein is een persoon met ontzettend vele sterke KernTalenten. Haar grote uitdaging is om voor voldoende afwisseling en uitdaging in het leven te zorgen. Dat kan vorm krijgen in verschillende uitwerkingsstrategiën: een job (of studie) waarbinnen ze die vele KernTalenten kwijt kan, een job binnen meerdere bedrijven (of haar eigen bedrijf) waarin ze elk stukje van haar persoonlijkheid kan aanspreken of zelfs verschillende carrières na elkaar. En kijk wat er gebeurde: 

Read more